piatok 23. decembra 2011

Sila intuície

Čo je to intuícia?

Dovoľte mi, aby som vám to vysvetlil. Zrazu jednoducho presne viete, že niečo je tá správna vec a cítite že máte aj dosť energie na to aby ste to mohli urobiť, ale neviete kroky, ktoré sú nevyhnutné na to vykonanie. Neviete síce kroky ktoré by vás doviedli k tomuto záveru, ale viete celkom isto, že váš záver alebo rozhodnutie je správne. Toto je intuícia. 

Intuícia je nevyhnutná, keď prídete do kontaktu so situáciou, ktorú ste predtým nezažili. Keď nemáte dostatok informácií o danej problematike, ale máte veľa možností a nie ste schopní sa rozhodnúť. V týchto situáciách vám pomôže energia intuície. A nie len v takýchto situáciách. Keby ste dokázali zotrvať v zóne intuície neustále,  boli by ste úplne prítomní v každom momente života, a týmto spôsobom by sa zrodili aj momenty vašej budúcnosti. 

Keď sa budete dostatočne snažiť pochopiť čo sa vám tu hovorím, ak si na pár minút sadnete a stráte nejaký čas sami so sebou a pocítite, ako vaše uložené engramy spôsobujú chaos vo vašom vnútri a ako vás zaťažujú, ak by sa vám podarilo vidieť pravdu v tom čo vám hovorím, pomaly by ste našli spôsob, ako sa vymaniť z tohoto začarovaného kruhu a presunúť sa do vyšších sfér vášho bytia. 

Ešte jedna vec ohľadne intuície: intuícia vám nie len dá enegiu na to, aby ste urobili dané rozhodnutia, ale aj na to, aby ste vykonali to, pre čo ste sa rozhodli. Keď toto hovorím ľuďom, pýtajú sa ma: „Swamiji, ako zistím či je niečo intuícia alebo je to len čisto intelektuálne rozhodnutie?“, alebo povedia „Swamiji, neviem posúdiť či prežívam intuíciu alebo len intelekt.“ Ja im hovorím: buďte si istí, že ak ste zmätení, je to len intelekt! Samotný zmätok potvrduje, že je to iba intelekt. Keď sa jedná o intuíciu, budete o tom presvedčení a budete sršať energiou a nezostane vo vás ani zrnko pochybnosti. 

Intuícia jednoducho uvoľní obrovskú potenciálnu silu, ktorá je uložená vo vnútri vašej bytosti. Stanete sa otvorení, začnete ju vyjadrovať a na základe nej aj konať. Ak sa dočítate o vedcoch alebo vodcoch obrovských organizácií, ktorí zažili veľký prelom v ich smere, títo ľudia znova a znova hovorili , že ich úspech pochádzal od niečoho čo bolo za hranicami intelektu, a že to niečo im dalo energiu a odvahu urobiť rozhodnutia, ktoré urobili. 

Každý a jeden z nás má v sebe schovanú silu intuície. Koľkí z vás ste aspoň raz v živote zažili situáciu, kedy ste mysleli na určitú osobu a v tom zazvonil telefón a presne táto osoba bola na linke? Alebo vošli ste do miestnosti a mali ste pocit, že ste na tomto mieste už boli? Alebo nejaké podobné intuitívne situácie? (viac ako 80% ľudí zvihne ruky)

Tak vidíte, toto sú momenty intuície, ktoré ste prežili vo vašom živote náhodne. V týchto momentoch ste boli náhodne v stave meditácie. V týchto momentoch sa vaša bytosť snažila s vami spojiť. Ale čo ste urobili vy? Odsunuli ste tieto veci nabok pod nálepkou náhody a ignorovali ste volanie svojho vnútra.  Ako môže byť niečo čo sa stalo 80- tim % z vás náhoda? 

Tieto momenty intuície sú jasným dôkazom vašej skrytej sily. Ak ju dokážete objaviť a začnete ju podporovať, budete schopní vyjadriť vyššie dimenzie vášho bytia.
Nedávno som mal možnosť ísť na obed s Dr. Charlesom Townesom, nobelovým laureátom  v oblasti LASER-u a MASER-u. Opýtal som sa ho: „Ako sa vám to podarilo? Ako ste to boli schopní urobiť?“ Odpovedal mi veľmi krásne: „Sedel som len tak v parku v meste Washington a zrazu sa vo mne niečo udialo. Zrazu mi bol odhalené riešenie. Okamžite som si ho zapísal. A v tom som si uvedomil môj problém. Mal som síce riešenie, ale nemal som kroky ako sa k nemu dopracovať. Toto som nemohol nikomu prezentovať, pretože som mal iba výsledok, nemal som cestu k nemu. Potom som si nad to sadol a podarilo sa mi nájsť aj tie logické kroky.“

Nie len Charles Townes ale aj Albert Einstein, slávny vedec, hovorí: “Vždy keď sa vo mne otvorilo nové pochopenie, stalo sa to pomocou intuície, nie pomocou intelektu.“ Einstein krásne hovorí, „Intuitívna myseľ je posvätný dar a logická myseľ je verný sluha.“ My sme žiaľ vytvorili takú spoločnosť, ktorá oceňuje sluhu, ale zabudla na ten dar. 

Či tomu veríme alebo nie, či to akceptujeme alebo nie, v každom z nás je niečo, čomu sa hovorí intuícia. Samozrejme aj Einstein to nazýva darom, pretože nevedel, či je to niečo, čo človek môže mať neustále. Nebol si istý,  kedy sa to stane a či sa to vôbec stane. Ale jogíni, veľkí východní mystici znova a znova hovorili, že intuícia je niečo, k čomu môžeme mať prístup neustále. Nemyslite si, že intuícia je dar. Môžete sa dopracovať k tomu aby ste ju získali. Potom sa intuícia stane prirodzenou súčasťou vášho života. 

Keď sa vo vás prebudí intuícia, ktorá je za hranicami intelektu, vaša bytosť bude zocelená, integrovaná. Vtedy budete fungovať na maximum. Keď pracujete na maximum, niečo sa vo vás otvorí. Môžete tomu hovoriť odhalenie alebo intuícia alebo niečo iné. Jogíni znovu a znovu tvrdili, že je to len veda. Ak sa dokážete napojiť na energiu intuície, ktorá je neustále prístupná vo vašom bytí, budete ju môcť používať vo vašom dennom živote.

Intuícia je energia vášho bytia. Keď táto energia začne prúdiť aj na úrovni podvedomia, bude vás taktiež liečiť a to ako na fyzickej, tak aj na mentálnej a emocionálnej úrovni. Okrem liečenia intuícia taktiež znižuje úroveň stresu a pomáha vám robiť spontánne rozhodnutia.
Spontánnosť nemá nič spoločné s údajmi ktoré ste zozbierali. Spontánnosť súvisí s tým ako tieto údaje spracujete.

Tie isté údaje, tie isté informácie môžete spracovať mnohými spôsobmi. Intuícia je len o tom, ako spracúvate údaje a ako prichádzate k záverom bez obmedzovania vášho intelektu. Ľudia sa môžu pripraviť, môžu sa naladiť na energiu intuície a to pomocou rôznych techník a metód. Tieto techniky sú to čomu hovoríme meditácia. Na východe slovom meditácia označujeme proces, ktorý nám pomáha spojiť sa s vyššou energiou v našom bytí, a ktorá nás neustále vyzýva na to, aby sme ju použili. 

Kedykoľvek keď si nájdete čas, len si sadnite sami so sebou a pozorujte sa. My sme vždy ochotní darovať čas iným, ale nikdy nie sebe samým! Keď si sadnete sami so sebou, tak si všimnete, že časť vášho bytia sa chce realizovať, chce urobiť niečo viac.  Ale my nikdy neposkytujeme čas a priestor tejto časti nášho bytia. 

Sme úplne zaseknutí v intelekte. Myslíme si, že náš intelekt je to najvyššie čo existuje, ale východní jogíni raz a znova dokázali, že existuje aj niečo viac ako len intelekt.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára