štvrtok 29. decembra 2011

Buďte zdrojom energie lásky

Predtým ako vstúpime do tématiky lásky, pozrime sa najskôr, čo je myslené pod slovom „potreba pozornosti“.

Čokoľvek robíme, čokoľvek si myslíme, veľmi jemným spôsobom podvedome hľadáme súhlas a potvrdenie od ľudí okolo nás. Záleží nám na tom, aby sme od každého získali dobré meno. Možno to nerobíme veľmi okatým spôsobom, ale keď urobíte hlbokú analýzu, zistíte, že nebudete spokojní, ak nezískate ocenenie a súhlas ľudí okolo vás. Tento súhlas a ocenenie je to, čomu hovoríme „potreba pozornosti“.

80% našich problémov je kvôli tomu, že si vyžadujeme pozornosť alebo súhlas. Keď si sadnete a napíšete, koľko krát počas jedného dňa urobíte rôzne veci len aby ste získali dobré meno, aby ste si udržali svoju reputáciu v rodine a spoločnosti, tak pochopíte.

Zistíte, že celých 24 hodín denne, celý život sa zaoberáte len získavaním súhlasu od iných. Celý váš život podnikáte podpisovú kampaň získavaním podpisov súhlasu od rodiny a spoločnosti. Podvedome si vytvoríte veľký zoznam a v ňom si vytvoríte stĺpec Dobrý Otec, a za všetko, čo urobíte pre svoje deti očakávate ich podpis súhlasu v tomto stĺpci. Potom idete za svojou ženou, za svojim šéfom, za svojimi priateľmi. Pripravíte stĺpce s vhodnými nadpismi ako dobrý otec, dobrý zamestnanec, dobrý priateľ atď. a čakáte aby sa pod nimi podpísali.

Samozrejme všetci títo ľudia taktiež prídu za vami pre váš podpis! Potrebujete sa podpísať na ich zoznamoch v stĺpci, ktorý sa týka vás.

Prečo nám tak veľmi záleží na názoroch iných o nás samých? Prečo sa nevieme ohodnotiť sami na základe našej vlastnej sily a pokračovať v práci? Prečo čerpáme silu od iných? To všetko je pre dve veci: po prvé, nevieme nič o sebe samých. Poznáme sa iba podľa názorov iných, iba podľa certifikátov od iných. Po druhé: keď nám druhí dajú ich súhlas a pozornosť, v skutočnosti nám dávajú energiu na to, aby sme mohli pokračovať. Pozornosť je ENERGIA! Preto sa cítime tak posilnení, keď sa nám dostane ich pozornosti.

Táto pozornosť môže byť v akejkoľvek forme. Vo väčšine domácností sa svokra a nevesta budú neustále hádať. Budú sa neustále sťažovať jedna na druhú chudákovi mužovi domu. Ale ak jedna z nich odíde na pár dni z mesta, čo sa stane? Navzájom si budú chýbať. Napriek tomu, že sa neustále hádajú, začnú si chýbať, keď nie sú neustále spolu. Prečo sa to stane? Pretože keď sa stále hádajú, v skutočnosti si navzájom dávajú strašne veľa pozornosti.

Nemyslite si, že iba pozitívna pozornosť nám dodáva energiu! Akákoľvek forma pozornosti je energizujúca. Obidve -  svokra aj nevesta - si podvedome užívajú pozornosť, ktorú dostávajú, keď sa hádajú. Preto si budú chýbať, v skutočnosti im chýba táto pozornosť! Ale keď si začnú chýbať, nazývajú to láskou. Tvrdia, že si chýbajú z lásky.

Samozrejme, môže to byť pravda, ale chcem, aby ste pochopili, že pozornosť nie je nič iné ako energia, ktorá nás udržiava v dobrej nálade. Je to jemný spôsob ako sa napĺňame energiou a nie sme si toho ani vedomí. Keď niečo potrebujeme, to niečo nie je láska: je to pozornosť. Vy nepotrebujete lásku: ste láska sami osebe. Takže, keď hovoríte, že potrebujete lásku, keď hovoríte, že potrebujete byť milovaní, v skutočnosti potrebujete pozornosť, nie lásku.

Ľudia za mnou prídu a hovoria, že ich synovia a dcéry ich v staršom veku dostatočne neľúbia. Čo tým v skutočnosti myslia je to, že ich synovia a dcéry im nedávajú dosť pozornosti, energie, ktorú potrebujú v staršom veku.

V skutočnosti, tým ako starneme by sme sa mali stať vyrovnanejší sami so sebou, citlivejší voči existenčnej energii v nás. Ale keďže sme celý náš život boli závislí od pozornosti iných, pretože láska ktorú poznáme existuje iba vo vzťahoch s niekým iným, pretože sme žili bez vedomia a citlivosti voči tomu, čo je v našom vnútri, keď zostarneme začne nám chýbať láska, ktorá prichádzala z vonku alebo pozornosť, ktorá prichádzala z vonku. Rodina sa stane zaneprázdnená inými vecami a prestane sa s nami stýkať tak ako zvykli. Preto sa vekom začneme sťažovať.

Keď sa na to pozriete, iba preto, že nechápeme, že náš zdroj energie leží v našom vnútri, namiesto toho aby sme žili život s väčšou radosťou a energiou, žijeme život s menšouj radosťou a energiou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára